Jeugdschaatsen

GA JE MEE SCHAATSEN?   Schaats en Skatevereniging Lek en Linge organiseert het jeugdschaatsen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Enthousiaste trainers en begeleiders staan klaar om de kinderen met een gevarieerd  lesprogramma de schaatsbeginselen bij te brengen.

Proefles

Omdat je van te voren niet altijd weet of je het ook echt leuk gaat vinden, kan je eerst een gratis proefles te krijgen. Ook daarvoor moet je eerst gewoon het aanmeldingsformulier invullen en aankruisen wat van toepassing is (niet alles is voor de proefles van toepassing). Als we je aanmelding hebben ontvangen krijg je een email met alle verdere benodigde informatie zoals tijden en verzamelpunt.

Algemene informatie

Schaats en Skatevereniging Lek en Linge organiseert het jeugdschaatsen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Enthousiaste trainers en begeleiders staan klaar om de kinderen met een gevarieerd  lesprogramma de schaatsbeginselen bij te brengen. Het plezier dat de kinderen in de schaatssport beleven staat bij deze leeftijdsgroep voorop!

Afhankelijk van het aantal kinderen en de schaatsvaardigheid kunnen er meerdere groepen worden gevormd. Een groep bestaat dan gemiddeld uit 10 tot max 15 kinderen. Bij de lessen staat niet het hardrijden voorop, maar het, op een speelse manier, aanleren van de schaatsbewegingen.

Naast schaatslessen zijn er ook verschillende leuke activiteiten, zoals de feestelijke mini-Elfstedentocht. Aan het eind van het seizoen is het meedoen aan schaatsproeven met diploma’s mogelijk.

 

Waar, wanneer en hoe laat

Wij schaatsen op zaterdagmiddag op de overdekte kunstijsbaan van De Vechtsebanen in Utrecht. Er wordt geschaatst van ca 16:25 uur tot 17:25 uur. Het schaatsseizoen loopt van begin oktober tot begin maart.

 

Vervoer en vertrektijden

Als er zich voldoende kinderen aanmelden gaan we met een bus naar de ijsbaan. Anders wordt het carpoolen. Bij voldoende aanmeldingen denken we de volgende plaatsen aan te doen: Tiel, Buren, Geldermalsen en Culemborg.

NB. Gezien het huidige aantal aanmeldingen wordt het carpoolen.

 

Schaatsmateriaal

Goed passende schaatsen van een goede kwaliteit bevorderen in sterke mate het schaatsplezier van de kinderen! Kinderen die voor het eerst op schaatsen gaan staan kunnen kiezen tussen ‘easy gliders’ (moderne doorlopers, in combinatie met een stevige hoge wandelschoen) of een zogenaamde combinoor (schaats met een vaste hoge schoen). Zodra kinderen de smaak te pakken hebben kunnen ze overstappen op de lage noor.  Stehmann in Zaltbommel biedt de mogelijkheid tot het huren van schaatsen. Tijdens het seizoen kan kosteloos op een grotere maat worden overgegaan.

 

Schaatskleding

Het dragen van handschoenen en een muts is voor de veiligheid verplicht. Voor de zes en zevenjarigen is een (fiets)helm verplicht. Om onze pupillen herkenbaar te maken op de ijsbaan overwegen we een verenigingsijsmuts of als er sponsoren worden gevonden een verenigingsjack.

Kosten

De kosten voor het Jeugdschaatsen bestaan uit de jaarlijkse clubcontributie, abonnementskosten voor de ijsbaan, eventuele buskosten en een bijdrage in de kosten voor een muts of iets dergelijks. Daarnaast natuurlijk de kosten voor het kopen of huren van schaatsmateriaal.

Kosten Jeugdschaatsen seizoen 2016/2017

Contribitie € 55,00

Abonnement ijsbaan     € 85,00

Inline-skaten

Als je meedoet aan het jeugdschaatsen kan je in de zomer zonder extra kosten de skatelessen van de vereniging volgen. Je betaalt dus maar één keer contributie per jaar.

Lid worden

Door het invullen van het inschrijfformulier kan je lid worden. De inschrijving moet door de vereniging worden bevestigd.

 

Velden met een * zijn verplicht.

Voor aanmelden van kinderen geldt: aanmelden is mogelijk als uw kind minimaal in groep 3 van de basisschool zit.

Contributiebetaling

De contributie wordt jaarlijks door de ledenvergadering vastgesteld. Om de kosten laag te houden wordt de contributie bij voorkeur jaarlijks via automatische incasso geïnd. Er wordt niet met acceptgiro's gewerkt.

Mocht dit bij u op onoverkomelijke bezwaren stuiten, dan kunt u contact opnemen met onze penningmeester.

Let wel: te late betalingen kunnen tot problemen met de verzekeraar leiden, waarvoor de vereniging niet aansprakelijk gesteld kan worden.

Opzeggen lidmaatschap

Indien u het lidmaatschap wilt opzeggen, dient u dit schriftelijk danwel per e-mail te doen voor 1 maart voor het nieuwe seizoen.

Toestemming automatische incasso

Tenzij anders aangegeven geeft u door het verzenden van dit formulier SSV Lek en Linge toestemming om de jaarlijkse contributie via automatische incasso te innen.