Jeugdschaatsen

GA JE MEE SCHAATSEN?   Schaats en Skatevereniging Lek en Linge organiseert jeugdschaatsen voor kinderen van ± 6 tot 12 jaar. Enthousiaste trainers en begeleiders staan klaar om de kinderen met een gevarieerd lesprogramma de schaatsbeginselen bij te brengen.

Proefles
Omdat je van tevoren niet altijd weet of je het ook echt leuk gaat vinden, kan je eerst een gratis proefles volgen. Daarvoor moet je eerst gewoon het aanmeldingsformulier invullen en aankruisen wat van toepassing is (niet alles is voor de proefles van toepassing). Als we je aanmelding hebben ontvangen krijg je een email met alle verdere benodigde informatie, zoals tijden en verzamelpunt.

Algemene informatie
Afhankelijk van het aantal kinderen en de schaatsvaardigheid worden er meerdere groepen gevormd. Een groep bestaat dan gemiddeld uit 10 tot max 15 kinderen. Bij de lessen staat niet het hardrijden voorop, maar het, op een speelse manier, aanleren van de schaatsbewegingen.

Naast schaatslessen zijn er ook verschillende leuke activiteiten, zoals de feestelijke mini-Elfstedentocht. Aan het eind van het seizoen kunnen de kinderen meedoen aan schaatsproeven met diploma’s.

Waar, wanneer en hoe laat
Wij schaatsen op zaterdagmiddag op de overdekte kunstijsbaan van De Vechtsebanen in Utrecht. Er wordt geschaatst van 16:25 uur tot 17:25 uur. Het schaatsseizoen loopt van begin oktober tot begin maart. De eerste jeugdschaatsles is over het algemeen eind september/begin oktober.

Vervoer en vertrektijden
Er wordt gecarpoold. Onderling worden er carpoolgroepjes gevormd.

Schaatsmateriaal
Goed passende schaatsen van een goede kwaliteit bevorderen in sterke mate het schaatsplezier van de kinderen! Kinderen die voor het eerst op schaatsen gaan staan kunnen kiezen tussen ‘easy gliders’ (moderne doorlopers, in combinatie met een stevige hoge wandelschoen) en een zogenaamde combinoor (schaats met een vaste hoge schoen). Beter is de Viking Unlimited die een zachtere schoen heeft. Het overstappen op de lage noor zodra kinderen de smaak te pakken hebben is daarbij gemakkelijker. Stehmann in Zaltbommel biedt de mogelijkheid tot het huren van schaatsen. Tijdens het seizoen kan kosteloos op een grotere maat worden overgegaan.

Schaatskleding
Het dragen van handschoenen en een (fiets)helm is voor de veiligheid verplicht.
Om onze pupillen herkenbaar te maken op de ijsbaan is er een verenigingsjas, die tegen betaling van een gering bedrag en onder voorwaarden beschikbaar wordt gesteld.

Kosten
De kosten voor het jeugdschaatsen bestaan uit de jaarlijkse clubcontributie, de trainingsvergoeding,  abonnementskosten voor de ijsbaan en de kosten voor het gebruik van een verenigingsjas. Daarnaast natuurlijk de kosten voor het kopen of huren van schaatsmateriaal.
Vanaf medio december kan er de rest van het winterseizoen voor de helft van de kosten worden meegedaan.
Zie ook onze pagina lidmaatschapskosten.

Aanmelden schaatsen
klik hier

Opzeggen lidmaatschap
Voor het schaatsen dient dit te gebeuren voor 1 juni. (skaten voor 1 maart)

Onze privacy-policy