Schaats-blog (14-11-2018)

In deze blog willen we een overzicht bieden van de verschillende prestaties en activiteiten op de diverse ijsvloeren in de winter van 2018/2019. Opgemerkt dat we daar als redactie ook wel een beetje afhankelijk zijn van de berichten die ons bereiken. Onze jeugd schaatsend in de IJscup op de Vechtsebanen komt daarbij in beeld, maar ook Marc Middelkoop die bij de beloften landelijke marathons voor de KPN-cup schaatst. Verder natuurlijk Xandra en Michelle Velzeboer die landelijk en internationaal bij het shorttracken hun beste beentje voorzetten. Niels de Kruik schaats lange baan. En last but not least zullen we verhalen van de belevenissen van Jeroen en Rini, maar ook van Niels in de regionale marathons op de Vechtsebanen.

11 november
Landelijke marathon, deze keer in Heerenveen. Het was een snelle wedstrijd en de 100 ronden werden door de winnaar in minder dan 54 minuten afgeraffeld. ook nu was er weer een groepje (7 man) ontsnapt. In de pelotonsprint deed Marc weer goed mee en wist in de einduitslag de 14e plaats te scoren.

img 4634

Archieffoto

Marathon Utrecht. Het ijs liep een stuk beter dan de week ervoor. Bij de C3 waren er diverse ontsnappingspogingen, maar geen een slaagde. Rini gleed gemakkelijk mee en zat op het juiste moment op de goede plaats. In de eindsprint van het complete peloton wist hij zijn schaats nog net voor het snel oprukkende gevaar van vanachter als tweede over de streep te drukken.
Jeroen heeft er na een zomer zonder specifieke voorbereiding voor gekozen om een jaar in de C2 te gaan rijden. Hij schaatst daar betrekkelijk rustig mee en werd 13e.
Geen lid meer, maar wel leuk om te vermelden is dat Rene Pichot du Plessis tegenwoordig ook marathons schaatst. Hij is gestart in de C4 en heeft duidelijk de smaak te pakken. Na vorige week nog als negende te zijn gefinisht kwam Rene deze keer als 23e over de streep.
Langebaan. Niels de Kruik reed in Utrecht twee nieuwe Pr’s. Op de 500 m een 46.04 en op de 1000 m kwam hij uit op 1.38.31.
Ook Kris-Ton was hierbij van de partij. 500 m 46.66, 1000 m 1.36.26 en op de 3 km 5.14.21. Hij had het gevoel nog conditie tekort te komen. Dat wordt bijtrainen!

6 november
Jumbocup. Van de eerste wedstrijd om de Jumbocup van onze jeugd is een apart bericht verschenen.

Marc in zijn nieuwe outfit

Landelijke marathon. Marc reed op zijn thuisbaan in Utrecht een bekeken marathon. Zes man wisten tijdens de 100 ronden een rondje te pakken. Bij het afsprinten van het peloton reed Marc de snelste ronde van het hele pact en hoefde maar 1 man voor zich te dulden en werd zo achtste van de wedstrijd. Een heel mooi resultaat.
Shorttrack. Xandra mocht als invalster mee naar de Worldcup-wedstrijd in het Canadese Galgary. Zij kwam in actie op de 500 meter en wist daar heel gaaf door te dringen tot de kwartfinale. Uiteindelijk eindigde zij op de 23e plaats!
Marathon Utrecht. Pas de tweede wedstrijd in competitieverband. Na een twaalfde plaats in de eerste wedstrijd finishte Rini deze keer als achtste. Het ging moeizaam, maar in de finale toch attent en voorin aanwezig, maar geen macht  meer in het lijf om tot nog grootsere daden te komen. Verder geen deelnemers van onze club.