Lessen en trainingen skaten

Proefles:
Bij alle lessen en trainingen is het mogelijk om vooraf een tot niets verplichtende proefles te volgen!

Programma

Lessen jeugd (dinsdag of woensdag)
Op de skeelerbaan kunnen er door de jeugd t/m 12 jaar skatelessen gevolgd worden. Aan het eind van het seizoen worden deze lessen afgesloten met het diplomaskaten. Er zijn verschillende diploma’s te behalen.
Op de woensdag wordt (18.45-19.45) in groep I de basis gelegd met het oefenen van  basisvaardigheden en spelvormen, die vervolgens op de dinsdag (18.45-19.45) in groep II worden uitgebouwd met het accent op behendigheid en snelheid.

Wedstrijdtraining jeugd (maandag en donderdag)
Vanaf de jongste leeftijden kan er meegedaan worden met de training voor de wedstrijden (18.45-19.45). Alle kinderen kunnen aan de regionale competitie mee doen (zo’n 10 wedstrijden per seizoen)

Lessen junioren en volwassenen (woensdag)
Voor junioren en volwassenen zijn er op de skeelerbaan lessen voor beginners (20.00-21.00).
De lessen voor de beginners duren het gehele seizoen, met uitzondering van de vakantieperiode. Hierbij worden de basisbeginselen van o.a. het rollen, remmen en keren bijgebracht.

Conditieskaten (dinsdag)
Op de skeelerbaan is er wekelijks een interval training voor toerskaters (20.00-21.00). Hart- en longfunctie worden gestimuleerd en door de afwisseling van inspanning en rust krijgt het lichaam de gelegenheid zich aan te passen. Door de combinatie met het skaten van toertochten (duurtraining) wordt er aan een complete conditieverbetering gewerkt.

Trainingsgroep (maandag)
Het op het juiste conditieniveau komen en blijven voor het deelnemen aan wedstrijden is het doel van deze groep. Op de skeelerbaan wordt er wekelijks een intervaltraining afgewerkt (20.00-21.00). Voor het duurwerk wordt er in groepsverband een tocht door de polder gereden.

Recreantenuur (dinsdag)
Naast het conditieskaten is het op dinsdag mogelijk om te skaten zoals je zelf wilt, veel of weinig, rustig of wat sneller (20.00-21.00). Voor adviezen en vragen is er een trainer op de baan, die je met raad en daad verder kan helpen. Het recreantenuur valt onder het baanlidmaatschap.

Vrij skaten
Naast lessen / trainingen en recreantenuur bestaat er de gelegenheid om op de baan op eigen gelegenheid te skaten. Dit is mogelijk op donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur en op vrijdagavond van 19.00 – 21.00 uur.

Vrij schaatsen
In de winter wordt de baan onder water gezet. Wanneer het voldoende vriest, kan er tijdens de openstellingsuren geschaatst worden.

Wekelijks toeren
Op donderdagavond om 19.30 uur en op zondagmorgen om 9.00 wordt er vanaf de skeelerbaan in Culemborg gestart voor een toertocht door het buitengebied.
De intentie is om op basis van ‘wat je kan’ en conditie verschillende groepen te vormen. Ook zijn er een paar keer per jaar zogenaamde thematochten, zoals bijvoorbeeld  de Bloesemtocht en de Snerttocht.

Veiligheid: een helm is verplicht, evenals bij de jeugd pols-, knie- en elleboogbeschermers. Bovendien zijn tegenwoordig gebitsbeschermers verkrijgbaar. Iedereen is in dat opzicht verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid.