Aftrap skateseizoen met puzzeltocht

Zaterdag 3 april openen we het skateseizoen met een skatepuzzeltocht voor kinderen. Alle kinderen mogen gratis meedoen. Er wordt gestart op het Koopmansgildeplein in de wijk Parijsch voor de winkel van sponsor PLUS Giel Smits. Het starttijdstip kan zelf worden gekozen tussen 14:00 en 15:00 uur.
Aan de hand van foto’s met een beschrijving ontdekken de kinderen de route. Er is een route van 3 km en eentje van 7 km uitgezet. Het is de bedoeling dat de kinderen in kleine groepjes met vrienden of vriendinnen de route skaten. Zij kunnen daarbij op de fiets of misschien zelfs wel op skates door bijvoorbeeld hun ouders worden begeleid. Onderweg krijgen de kinderen een flesje drinken van de PLUS aangereikt. Ook staan er onderweg trainers van de club klaar, die ze kennis laten maken met onderdelen uit het lesprogramma. Zo kan er op een geasfalteerd speelpleintje een parcoursje met hindernissen worden afgelegd. Hoewel de puzzeltocht e.d. voor eigen risico wordt geskaat, is het naar goed gebruik in de club wel verplicht om een helm te dragen.
Om alle kinderen binnen een groepje van een routebeschrijving te voorzien is het vanaf vrijdag 2 april mogelijk om de route te downloaden vanaf de website. In beperkte mate zullen er ook routes bij de start verkrijgbaar zijn.

Vergeet niet een pen of potlood mee te brengen!

Download hier de route van 3 km

Download hier de route van 6,7 km