Basisschooljeugd al vroeg op de schaats!

Als een van de eersten stonden de kinderen van groep vijf van de Culemborgse basisscholen dit najaar op het ijs. Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge had in samenwerking met de Brede School en de gemeente een schoolschaatsproject georganiseerd.
Op de vroege vrijdagmorgen werden de kinderen van de eerste twee klassen door een bus bij school opgehaald, en vervolgens naar de Vechtsebanen in Utrecht gebracht. Daar stond ondersteund door Duosport een viertal trainers van de schaatsvereniging klaar om hen op het ijs verder te helpen. Voor sommigen was het duidelijk een van de eerste keren dat zij op het ijs stonden. Anderen sloegen al snel aan het rondjes rijden op de (ijshockey)baan. Waar de nieuwelingen om overeind te blijven zich in het begin nog krampachtig vastklampten aan de boarding, schaatsen ook zij aan het eind van de les al vrij en blij wat rondjes. Door middel van spel en oefenvormen kreeg iedereen wat aangereikt om zijn of haar schaatskunsten te verbeteren.
Over twee vrijdagochtenden verdeeld kregen zo 300 kinderen de gelegenheid om weer eens op een andere manier in beweging te komen en gezond bezig te zijn. Voor de kinderen was er na de les ook nog een getuigschrift van deze bijzondere activiteit. Kinderen, leerkrachten en begeleidende ouders waren enorm enthousiast. Voldoende reden om het project volgend jaar voort te zetten.