Diplomaschaatsen en Jumbo IV sluiten seizoen af

Door meer dan 40 jeugdige schaatsers van onze club is met het diplomaschaatsen het schaatsseizoen afgesloten Als uitsmijter was er voor deze schaatsers ook nog de finalewedstrijd om de Jumbocup.
Met twee onderdelen op tijd, de slalom- en de start en remproef, is zo’n activiteit toch altijd weer een spannende aangelegenheid. Na de twee snelheidsproeven is er een duurproef in de vorm van een rondeproef, een minimale hoeveelheid vastgestelde rondjes rijden op een bepaalde snelheid. Door de vele aanmoedigingen wanneer zo’n heel peloton kinderen aan het schaatsen van de rondjes bezig is, is dit laatste onderdeel altijd weer een hartverwarmend gebeuren. En dan begint het spannende wachten, welk diploma heb ik gehaald, ben ik vooruitgegaan? Gelukkig komt het nooit voor dat de kinderen er op achteruit gaan. De meeste kinderen gaan door een heel seizoen oefenen goed vooruit.

Net als vorig jaar wonnen we bij de Jumbocup de wisselbeker voor de vereniging, met naar verhouding tot het aantal jeugdleden de meeste deelnemers. De wisselbeker wordt doorgegeven aan allen die dit seizoen aan een Jumbo Ijscup wedstrijd hebben deelgenomen.

Geen clubrecords op de 100 meter, helaas. Wel persoonlijke records
Wel clubrecords op de 300 meter. Bij de meisjes Abigayle met 45,06 (marginaal sneller dan Danique 45,17). Bij de jongens Jelmer, die haalde zijn doelstelling om onder de 40 sec te rijden, met 39,48. Daarmee was hij 8e in de einduitslag.
Voor Floris had er meer ingezeten als hij zijn armen niet op zijn rug had gehouden. Nu was het een nog steeds fraaie 41,39 sec.