Marathonblog

      Geen reacties op Marathonblog

20 en 21 nov 2021Nog geen Hosanna
In Hoorn werd Fleur 15e in een massasprint. Marc reed de wedstrijd in het peloton uit. Goeie zaak.
Geen Floris en geen Jelmer aan de start in Utrecht. Ook Rini niet. Hij kan zich met de oplopende positieve testen met name bij jongeren niet langer verenigen met het gevoerde toegangsbeleid. Met name in de C3 schaatsen er veel jongeren mee, te risicovol is zijn oordeel.
Jeroen schaatst in de C2 lekker mee, tot de benen vollopen. gaat dus ook nog niet echt lekker.
Hum …..

7 nov 2021 Gedoe om het CoronaToegangsBewijs
Geen marathons op de Vechtsebanen. Eigenaar is dispuut met …

6 nov 2021 Ook Fleur is aan het marathonnen
Bij de marathon in Heerenveen werd Fleur bij de beloften vijfde. Met Marc gaat het nog niet zoals hij zelf graag zou willen. Schouder uit de kom in aanloop naar het schaatsseizoen is niet de beste voorbereiding. Hopelijk lukt het hem nog om het tij te keren.

30 okt 2021 Het nieuwe normaal
Bij Rini ontbreekt momenteel helaas de snelheid om in de ontsnappingen mee te gaan. Daardoor blijft over in de finale zo goed mogelijk presteren in de eindsprint van het peloton. Met de laatste adem voor het ingaan van de laatste ronde naar voren gereden, maar net niet ver genoeg. Een beetje gehaspel en de nodige snelle, jonge gastjes die er op het laatste rechte stuk nog overheen komen. Met een negende plaats wel weer een top tien.
In de C2 een afvalrace. ze bleven maar aanvallen en doorgaan. Jeroen handhaafde zich in het voorste deel en finishte als dertiende.

24 okt 2021 Dit was hem niet echt.
Floris liet na een weekje trainingskamp verstek gaan. In de C3 miste Rini in goede positie het bericht dat er door het peloton vervoegd zou worden afgesprint omdat er een vluchter dreigde aan te sluiten.  Met een twaalfde plaats de schade nog redelijk beperkt weten te houden.
Jeroen reed in de C2 lekker mee. Alleen in de finale nit goed gepositoneerd en dan ben je gezien.

17 okt 2021 Floris niet te houden!
Na de proefwedstrijden van vorig weekend is het marathonseizoen in Utrecht dit weekend echt begonnen. Drie leden van onze club aan de start, Floris (gelijk voor de laatste keer) in de C4, Rini in de C3 en Jeroen in de C2.

De C4 aan de start

Na vorige week de wedstrijd van de C4 al gewonnen te hebben, deed Floris dat dit weekend nog eens dunnetjes over. Halverwege de 20 ronden was er de bekende tussensprint voor de plakken chocolade. Floris zette van kop af aan, nam nog drie man mee, kwam flink los van het peloton, pakte de chocolade en ging na de tussensprint met de anderen gewoon door. Toen ze tegen het eind het peloton dreigden te dubbelen, moest dat afsprinten, waarna de vier hier twee ronden later voor aan de beurt waren. De drie anderen waren geen partij voor Floris, waarmee hij er voor de tweede achtereenvolgende keer met de winst van door ging. De verwachte consequentie is wel, dat hij zal moeten promoveren naar de C3.

In de C3 waren er twee gasten, die er bovenuit staken en een rondje pakten. Het peloton mocht daarom de dertig rondjes niet afmaken en moest ook eerder afsprinten. Om niet opgesloten te raken, kwam Rini met nog 3 rondjes te gaan met de kop in de wind van het tweede spoor. Met nog anderhalve ronde te gaan doorstomen naar de kop en maar afwachten wie er nog overheen komen, inmiddels een beproefde tactiek uit het verleden. Helaas veel snelle en technische jeugd en die kwamen wel. Toch nog een plek bij de top tien stemde tot grote tevredenheid

Bij de C2 gaat het heel rap. Veel afvallers en een peloton dat iedere keer in stukken lijkt te breken. Jeroen kan het goed bijbenen en zorgt ervoor dat ie aan de goede kant van de breuken zit. Na 40 ronden stormde het restant van het peloton naar de finish en schaatste ook Jeroen met een rondje 32 naar een top tien notering. Kortom veel tevreden gezichten en mooi dat het dankzij de vaccinaties weer kan.