Floris pakt zege in C2 marathonschaatsen

      Geen reacties op Floris pakt zege in C2 marathonschaatsen
Jeroen en even daarvoor Floris in de C2 door de bocht

Ook het marathonschaatsen is al weer even aan de gang. In Utrecht is al weer de vierde wedstrijd voor de competitie geschaatst.
Met Marc Middelkoop, die uitkomt in de landelijke competitie voor de A6formatie, heeft weleens lekkerder geschaatst. Op het ijs heeft Marc tot nu toe veel pech gehad, met toch ook wel best behoorlijke lichamelijke schade. Hopelijk lukt het om de draad weer op te pakken.

Floris net na de finish

Dan schaatsen Floris en Jeroen op dit moment samen in de C2. Jeroen komt weer wat meer aan trainen toe en dat zie je op het ijs terug. Je zou denken dat Floris nog in het leerproces zit, met eerst het bordje van een ander ….. Om die reden een paar keer te kort gekomen in de finale, maar zondag was het dan zover. Een tweede ontsnappingspoging was raak en met vijf man werd het peloton, dat het wel goed vond, gedubbeld. Met nog twee ronden te gaan sprong Floris weg uit de kopgroep en wist zijn belagers op de finish nog net voor te blijven. Een fraaie, eerste overwinning bij de C2.

Bij de C3 schaatst Rini nog steeds zijn rondjes mee. Zondag ging het hard, maar dat zegt ie iedere week. De boel ging deze keer echter wel degelijk op een lang lint en er vielen de nodige gaten. Dat was echter nog vroeg in de wedstrijd en een groot deel van het peloton kon toch weer aansluiten. Top 10 finishen is zo’n beetje het streven en dat leek deze keer ook wel gelukt. Helaas lukt het de huidige organisatie nog niet om officiële uitslagen te produceren.

C3 Het kostte zichtbaar veel inspanning, maar net geen slagveld