Floris Verploeg maakt indruk bij Jumbocup

Omdat de eerste wedstrijd om de Jumbocup bij SVO in Oudewater min of meer in het water was gevallen was de wedstrijd voor Hemelvaartsdag de eerste serieuze test op skates voor Floris. Gestart bij de beginners reed hij de minimarathon over 6 minuten samen met de wedstrijdrijders in de P1. Na een enerverende wedstrijd wist hij daar, weliswaar buiten mededinging, als tweede te finishen. Een knappe prestatie!

De wedstrijd in Oudewater werd deze keer onder uitstekende weersomstandigheden verreden. Onze club werd vertegenwoordigd door de gehele familie Verploeg in de persoon van Lonneke, Sietse en Floris en verder door Jelmer de Winter die bij de kadetten voor het eerst met de wedstrijdrijders zijn krachten ging meten.
Lonnke streed bij de P3 meisjes enthousiast mee en liet zien dat zij het afgelopen halfjaar flinke vooruitgang heeft geboekt. Ook Sietse heeft er zin in en heeft duidelijk een omslag gemaakt. Bij de P2 jongens reed hij bij de aspiranten onbedreigd naar een eerste plaats met tijden die er mochten zijn. Als hij zijn stijl nog wat weet te verbeteren, gaat hij serieus meedoen!
In de kop staat de kern van het verhaal van Floris al geschreven. Hij is een echte racer en wordt graag uitgedaagd. Op de korte afstand waren er al grote verschillen met de eerste wedstrijd zichtbaar en daar valt nog meer winst te behalen. Volgende keer gewoon de strijd met de wedstrijdrijders aangaan! Jelmer maakte in de tijdrit in de bocht een kleine misstap, die behoudens wat tijdverlies gelukkig verder onbestraft bleef. Hij reed zijn onderdelen technisch puntgaaf wat mogelijkheden biedt om op de training aan intensiviteit en conditie te gaan werken.
In de einduitslag stonden Sietse en Floris op het bovenste treedje van het schavot. Lonneke en Jelmer konden naar boven kijken en stelden vast dat er een uitdaging ligt. Al met al, goed gereden en ga zo door!

Floris met de winnares bij de meisjes
Trotse Sietse
Prachtige laagdrempelige wedstrijd, en ook Lonneke op het schavot
En last but not least Jelmer