IJsbaan waterdicht gemaakt

      Geen reacties op IJsbaan waterdicht gemaakt


Vrijwilligers van onze club zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest om de skeelerbaan/ijsbaan weer gereed te maken voor de aankomende winter. De randen om de baan zijn ingesmeerd met een bitumenproduct om te voorkomen dat er al veel van het opgepompte water wegloopt voordat dit heeft kunnen bevriezen.
De skeelerbaan op sportpark Ter Weijde is inmiddels al weer tien jaar in gebruik. ’s Winters zetten we de baan onder water om al vroeg veilig en goed ijs te fabriceren. We hebben de kneepjes van deze kunst in de praktijk onder de knie weten te krijgen. De laatste twee jaar verloor de baan echter in korte tijd veel water waardoor het moeilijker werd om de gewenste dikte van het ijs te halen.
In samenwerking met de gemeente hebben onze vrijwilligers vervolgens de meer dan duizend meter rand om de baan met een bitumenemulsie ingesmeerd en zo de waterdichting hersteld. Een enorme job, maar als daarmee de komende winters Culemborg weer vroeg en veilig op de schaats kan, hebben we dat er graag voor over gehad.