IJsfestijn voor jeugd

      Geen reacties op IJsfestijn voor jeugd

Op zaterdag 3 februari was het tijd voor iets anders; in plaats van de gebruikelijke schaatsles werd het mini-jeugdfestijn gehouden.
Dit evenement is bedoeld om de wat meer onervaren jeugdschaatsers spelenderwijs kennis te laten maken wedstrijden.
De animo was groot, maar liefst 22 kinderen van onze club meldden zich als deelnemer.
Deze zaterdag werd er op vier verschillende onderdelen verreden.
De dappere Lek en Linge schaatsers waren als eerste aan de beurt bij de 50 meter sprint, waarbij gestreden werd tegen de jeugd van IJBM en Zeist.

Hierna was het tijd voor een heuse stoelendans (met pionnen) waarbij er op het scherpst van de schaats gestreden werd om niet als laatste met lege handen te staan. Zelfs heuse slidings een paar mooie buikschuivers werden niet geschuwd!

Iets serieuzer was het derde onderdeel, een slalom-estafetterace waarbij met de hele vereniging samen moest worden gewerkt om de eindstreep te halen.
Dat er af en toe door fanatieke schaatsers iets te vroeg gestart werd mocht de pret niet drukken.

Het laatste onderdeel was 20 meter achteruitschaatsen tegen een tegenstander van de eigen vereniging. Wederom droop het fanatisme ervan af, menig deelnemer belandde op de billen bij een wel erg gehaaste start.

Na afloop werden er nog oorkondes uitgereikt en was er gelegenheid voor ouders om samen met hun kind nog even te schaatsen. Ook hier werd gretig gebruik van gemaakt, voor sommige ouders de eerste keer in jaren. Helaas moest wel om 18:00 uur dan toch de baan verlaten worden vanwege voorbereidingen van de later op de avond verreden Utrecht City bokaal

Al met al iets anders dan anders en een mooie opmaat voor de Jeugd-elfstedentocht die de opeenvolgende week gehouden wordt.

Robin