Jeugdschaatsers Lek en Linge in (wedstrijd)actie.

Voor de deelnemers aan het jeugdschaatsen worden door de baancommissie een drietal heuse schaatswedstrijden georganiseerd. Afgelopen zondag was de eerste. Een zestal jongens en meisjes van onze club stonden voor het eerst van hun leven aan de start op de ijsbaan.

Bezien door de ogen van de trainer:
Het schaatsseizoen is begonnen. De Nederlandse topschaatsers bereiden zich voor op de Olympische winterspelen in februari. De Culemborgse schaatstoppers in spe reden zondagmiddag 5 november hun eerste wedstrijden in Utrecht.
Angelique, Danique, Evy, Melissa, Ruben en Sven reden drie maal een wedstrijd over 100 meter en een achtervolgingswedstrijd over drie ronden voor de meisjes en vier ronden voor de jongens. Bloedspannende 100 meters: Met drie tegenstanders tegelijk starten; klaar voor de start; inzakken; knal weg; aanmoedigend publiek; flitsende camera’s en op topsnelheid op de finish af. De achtervolgingswedstrijd ging met een massastart met alle meisjes of alle jongens gelijk aan de start.
Op deze eerste wedstrijden is hun persoonlijk record en daarmee ook het jeugd clubrecord gevestigd. Er volgen dit seizoen nog twee wedstrijden om de records aan te scherpen. De snelste tijd over 100 meter staat nu op naam van Ruben Spithoven.
Martin

Bezien door de ogen van onze jongste begeleider:
Vandaag was de eerste officiële schaatswedstrijd voor onze kinderen die trainen bij het jeugdschaatsen. Voordat we op onze schaatsen stonden waren alle kinderen al enorm enthousiast. Het was een beetje koud dus we deden een goede warming up. Voordat we begonnen met de wedstrijden hadden we een heus teamoverleg met z’n alle. Uitkomst was dat hoe je het ook went of keert, ze gingen winnen vandaag. Alle kinderen hebben vandaag gewonnen van zich zelf.
De eerste wedstrijd was spannend voor een aantal maar ze kwamen allemaal heel snel over de finishlijn. De tweede wedstrijd gingen ze nog sneller naar de finishlijn. Martin en ik gaven de kinderen tips en moedigde de kinderen goed aan voor de derde wedstrijd. Alle kinderen hebben drie keer honderd meter gereden en een ploegachtervolging. Helaas was de werking ploegachtervolging wat onduidelijk, het werd een massastart, maar de kinderen hebben het leuk gehad.
De PR’s van Sven, Evy, Melissa, Danique, Angelique en Ruben staan hieronder!
Adrienne

Met dank aan de schrijvers en alle fotografen van dienst!

TIJD 1e omloop TIJD 2e omloop TIJD 3e omloop Totaal punten
Ruben Spithoven 16,07 15,68 15,84 47,59
Evy Rink 17,25 17,55 17,82 52,62
Danique den Otter 17,31 17,3 17,25 51,86
Sven Riemers 18,14 17,07 18,38 53,59
Angelique Stender 18,67 18,79 18,61 56,07
Melissa Haasdijk 21,74 21,69 21,33 64,76