Jumbo IJscup I, Utrecht 3 november 2019

      Geen reacties op Jumbo IJscup I, Utrecht 3 november 2019

Heel vroeg om half acht op zondagmorgen stonden we klaar voor de start. Tien warm gelopen deelnemers, de begeleidende ouders en Martin als jeugdcoördinator. Kijkend naar slecht geprepareerd ijs met diepe groeven.
Er werd drie maal een 100 meter verreden en een massastart voor de meisjes over 4 ronden en voor de jongens over 5 ronden. Op de 100 meters werd in drietallen gestart. Het doel was persoonlijke records vestigen, dan wel verbeteren.
Waar de ouders langs de baan hun handen warmden aan bekers met warme koffie en chocomel met slagroom, deed de jeugd er alles aan om warm te blijven door te bewegen tussen de starts.

Saar aan de start van haar recordrace

De 3 x 100 meter had als resultaat:
Angelique, Floris, Sarah, Saar en Ruben verbeterden hun persoonlijke records van het vorig seizoen. Danique kwam uit op exact dezelfde tijd als haar snelste tijd ooit. Abigayle, Sietse en Johannes kwamen dicht in de buurt van hun eerdere toptijd. En dan was er Nyah, de jongste en de mascotte van de deelnemers. In alle drie haar ritten reed ze sterk en gericht op haar tegenstanders naast haar in de baan. Zo won ze alle drie haar ritten en zette ze in de laatste rit een schitterende tijd neer van 16,9 sec.
Kanttekening bij de tijden is dat er met de hand geklokt werd en dat gaf wat uitslagen met verrassingen. Ruben reed 14,63, 15,01 en in de laatste rit 12,58 sec. Die 12,58 was de snelste tijd van de dag en dat maakt dat Ruben op de derde plaats overal is geëindigd. Gefeliciteerd Ruben. Hiermee staat er nu een nieuw heel scherp clubrecord bij de jongens te boek. Saar reed met 14,33 een nieuw clubrecord bij de meisjes. Gefeliciteerd Saar.

Nyah aan de start van de 100 meter

En toen de massastart:
Onze jongedames hebben zich kranig geweerd in de chaotische massa op het ijs. Geen valpartijen en sterk en tactisch rijdend. Danique werd, na een sterke constante race, derde bij de meisjes. Proficiat! Nyah werd door mij, na haar 3 x 100 meter in hoog tempo, ingeschat als een typische sprintster. Maar wat bleek, een sprintster met inhoud. Ze begon rustig en begon vervolgens alle meisjes die ze kort voor zich zag met tussensprintjes in te halen. Grote klasse, Nyah!
Ook de jongens reden sterk, met een eervolle vermelding voor Floris. Hij koos slim positie bij de start en bleef rustig bij de eerste ronde met veel valpartijen. (De les van een seizoen wedstrijden skeeleren?) Na een ronde kwam de versnelling en wat voor een, na drie ronden had hij een voorsprong van 200 meter. Helaas, ik geef het ijs de schuld, viel hij en als dat niet op een toch al pijnlijke knie was geweest dan had hij door zijn voorsprong alsnog kunnen winnen.