Marc 8e en Fleur 14e op NK marathon

Bij het NK-marathon in Staphorst was er sprake van een uiterst selectief parcours. Een kleine 50 ronden met iedere ronde een lange klim en ook de wind werkte deze keer niet echt mee op het lange rechte stuk aan de andere zijde. Grote namen aan de start. Bij de mannen kwamen onder andere Ingmar Berga, Gerry Hekman, Chrispijn Ariens en Jorrit Bergsma voorbij. Bij de dames waren Mannon Kaminga, Bianca Rosenboom en Carla Zielman van de partij.

Na haar pechseizoen nog steeds aan haar conditie werkend kon Fleur Veen ondanks diverse aanvalspogingen van dees en gene lang met de groep mee. Zo’n tien rondjes voor het einde (geheugenwerk) werd het haar echter toch te veel en moest zij bij de zoveelste demarrage het antwoord schuldig blijven. Na zich herpakt te hebben bleef zij echter stug doorgaan en wist zich uiteindelijk mooi als 14e te klasseren.

Fleur in het pak van het gewest Friesland

Bij de mannen verraste Ingmar Berga menigeen met een vroege uitval. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van acht man, met daarin 2×2 ploeggenoten, die wel wilden rijden. Samen met Gerry Hekman demareerde Mark uit het achtervolgende peloton, maar zij kregen twee ploeggenoten van de koplopers mee. Dat werkte niet en zij kwamen dan ook niet dichter bij de kopgroep, die uiteindelijk iedereen op een ronde of meer achterstand wist te zetten. Met nog drie ronden te gaan wist Mark weg te sprinten uit het peloton en reed vervolgens solo naar een mooie achtste plaats.

Marc hier als vierde achter (bijna onzichtbare) Ariens in het groepje met Hekman op kop

Als club mogen we trots zijn op deze clubgenoten, die net zoals heel veel jongens en meisjes nu hun basis bij onze club hebben gelegd. Mooie successen stapelen zich op en met een beetje geluk is het einde daarvan nog niet in zicht.

Marc op de klim op kop van het achtervolgend peloton
Solo beukend tegen de klim, op naar de streep