Marc Middelkoop viervoudig Nederlands kampioen

Op het Nederlands Kampioenschap inline-skaten wist Marc Middelkoop op de baan driemaal en op de weg eenmaal een eerste plaats te veroveren. Op zijn reeds uitgebreide erelijst mocht hij op de baan hij de titels op de 500, de 1000 meter en de afvalwedstrijd en op de weg de titel op de flying lap bijschrijven.

Marc gaat de laatste ronde van de 1000 m met voorsprong in

Op de eerste dag van de kampioenschappen op de nieuwe, overdekte baan in Heerenveen had Marc de driehonderd meter aan zich voorbij laten gaan om zich volledig op de andere afstanden te kunnen richten. De duizend meter won hij met overmacht, waarbij hij zijn tegenstanders overtuigend achter zich liet. De afvalwedstrijd reed hij zuinig, maar wel continu attent in de voorste linies. Ook daarbij geen vraag voor wie de titel na 15 km uiteindelijk was weggelegd.
Ook op de tweede dag van de kampioenschappen mocht Marc zich een keer tot Nederlands Kampioen laten kronen, deze keer op de 500 meter. Nu waren de verschillen minimaal. In een tumultueuze wedstrijd wist Marc met een zeer uitgestrekte spagaatfinish zijn tegenstanders nog net voor te blijven. Wel leidde dit tot een valpartij met gevolgen. Of dit voorval van invloed is geweest op het vierde onderdeel, de puntenwedstrijd, waar hij aan mee deed is moeilijk te zeggen, maar deze keer moest hij met een derde plaats en brons genoegen nemen.

Op de derde dag werden de kampioenschappen voortgezet op de weg. Op de flying lap pakt Marc ook hier de nationale titel.

Marc is bezig aan zijn laatste jaar bij de jeugd en mag het volgend jaar gaan opnemen tegen geweldenaren zoals Ronald en Michel Mulder. Hierboven werd al eerder de uitgebreide erelijst van Marc genoemd. In 2011 werd hij in Heerde voor het eerst Nederlands Kampioen bij de Pupillen 1. Sindsdien heeft hij nu al 15 keer goud gehaald.