Marc op toeren, Fleur flinke pech en Niels blijft winnen

Marc Middelkoop rijdt goede klassementen in de Europacup. Fleur Veen was in Heerde slachtoffer van een valpartij. Niels de Kruik zegevierde in de derde wedstrijd van de Midden Nederland Competitie.

marc jeroen fleur

Archieffoto van Marc en Fleur

In de eerste drie Euracupwedstrijden van dit seizoen heeft Marc Middelkoop (Junior-A) laten zien dat ie als allrounder goed mee kan komen met de internationale top. De wedstrijden in Duitsland leverden een 15e en een 14e plaats in het overall-klassement op. Afgelopen weekend werd het bij de Holland-cup in Heerde een 8e plaats en die had nog beter kunnen zijn als hij in de puntenkoers minder op kop van het peloton (ten faveure van zijn maatjes) had gereden (20e). Met twee 6e en een 7e plaats ging ie super. Bovendien continu beste Nederlander, ook wel lekker.

Ook Fleur Veen (junior-A) lag goed op koers. Op de 300 meter werd ze afgelopen weekend in Heerde 12e. Bij de series voor de 500 meter sloeg het noodlot echter toe. Op het laatste rechte stuk ontstond er naast Fleur (in 2e positie) ruimte voor de concurrentie wat haar weer tot een spagaat op de finish dwong. Die pakte in het gedrang echter verkeerd uit met als vervelend gevolg o.a. een sleutelbeenbreuk.

Niels de Kruik (pupillen 2) wist ook de wedstrijd in Nijkerk in het kader van de Midden Nederland Competitie winnend af te sluiten. Twee onderdelen werden gewonnen en op de 500 meter werd Niels tweede. Daarmee is hij nu lijstaanvoerder van het klassement. In dezelfde competitie was er bij de junioren een tweede plaats in de dagklassering voor Lucas Rijkeboer en een derde voor Bart van Buuren.