Mini-jeugdfestijn een echt schaatsfeest

Op zondag 6 januari is het mini-jeugdfestijn gehouden. IJspret in de vorm van wedstrijdjes voor de jongste en minst ervaren schaatsers, die nog niet aan wedstrijden hebben deelgenomen.

Het was het meer dan waard om vroeg op te staan en naar Utrecht te rijden. Om acht uur ’s morgens stonden we aan de start met 12 kinderen, verdeeld over drie teams van vier. Tot mijn verrassing en vreugde waren de best vertegenwoordigde vereniging in aantal en daarnaast werd er goed gepresteerd door al onze deelnemers.

Er waren drie onderdelen: Team estafette, als team blokjes leggen en blokjes rapen en tot slot een wedstrijd over 50 meter.
Bij de eerste twee onderdelen was er helaas geen tijdwaarneming. Wel zag ik onze teams ten opzichte van de andere teams goed presteren. Uit de tijden van de wedstrijd over 50 meter bleek dat we goed presteerden. Met een eervolle vermelding voor Lisa-Linn Wouda, dit seizoen voor het eerst op jeugdschaaten en ze reed de 4e tijd in een veld met 65 deelnemers.

Drie teams vergde drie begeleiders op het ijs en gelukkig waren er schaatsende ouders die deze taak met enthousiasme vervuld hebben. De organisatie kwam een tijdwaarnemer te kort en dat heeft een van onze ouders opgelost.

Daarnaast was er tussen de onderdelen en na afloop tijd voor oefeningen, schaatsspelen en vooral pret. De ouders die schaatsen bij zich hadden konden en gingen mee het ijs op. In een geval leidde dit tot een vader/zoon wedstrijd. En….. ha ha de zoon won! Wat mij betreft meer van dit soort ouder kind wedstrijden. Ik ken nog een paar jeugdleden die hun ouders kunnen verslaan.

Martin