Minischaatsfestijn jeugd

      Geen reacties op Minischaatsfestijn jeugd

Vandaag, 2 Januari, zijn we naar het minischaatsfestijn op de Vechtsebanen geweest. Wedstrijdjes in spelvorm met estafettes en een individuele wedstrijd over 50 meter. Het was een zeer geslaagde middag.

Sietze, Floris, Sarah, Jelmer, Angelique, Sven, Bauke, Danique, Melissa, Evy, Ines, Ruben en Noor (als coach en assistent ) waren verdeeld over twee teams.

Als eerste hebben ze de wedstrijd blokjes neerleggen /oprapen gedaan. In team 1 had Danique een techniek ontdekt waardoor ze van het andere team hebben gewonnen en team 2 de techniek goed kon overnemen. Voordat ze door mochten naar de tweede wedstrijd zijn ze goed warm gehouden. Samen met de ouders hebben ze wedstrijdjes estafette tegen elkaar gedaan, wonderbaarlijk hadden de kinderen het er erg moeilijk mee maar toch gewonnen van de ouders.

De tweede wedstrijd was een estafette race verdeeld over 100 meter. Met goed samenspel hebben ze dat ook super gedaan. Helaas moesten ze toen nog iets langer wachten voordat de derde race begon. Ondertussen moesten ze doen alsof ze dieren en draken waren. Waar ze in 3 teams een drakenrace hebben gehouden. Het plezier zat er zeker in.

De derde wedstrijd was niet in een team, maar alleen 50 meter schaatsen en wel zo snel mogelijk. Met het aanmoedigen van onze coaches Martien en Noor hebben onze deelnemers het geweldig gedaan. Als allerlaatste hebben alle deelnemers inclusief ouders een massastart gereden.  We zijn als club goed en geslaagd het nieuwe jaar in gegaan!

Adrienne van Tussenbroek

 

Nog wat specifieke informatie ter aanvulling:
Er deden 13 teams mee en de individuele wedstrijd over 50 meter had 75 deelnemers.
Van onze deelnemers zijn twee gelijkwaardige teams gevormd. Geen super team en een minder team, maar twee teams die aan elkaar gewaagd moesten zijn. In de uitslagen zien we die poging maar gedeeltelijk terug. LekenLinge1 is winnaar geworden van zowel het blokjes rapen als van de estafette. In beide onderdelen werd LekenLinge2 4e.
Bij de individuele race over 50 meter hebben we ook goed gepresteerd. Te meer daar de meesten pas dit jaar serieus met schaatsen begonnen zijn. Jelmer heeft in de 50 meter race de 5e tijd gereden en dat is voor iemand die nu al zijn stayer kwaliteiten laat zien een knappe prestatie. Ruben zat daar kort achter en met Evy, Floris en Danique op zijn hielen. Ook de anderen reden knappe wedstrijden en mogen trots zijn op hun prestaties!

Angelique Stender 12,44
Bauke de Winter 14,32
Danique den Otter 11,17
Evy Rink 10,98
Floris Verploeg 11
Ines Vermeulen 14,06
Jelmer de Winter 10,13
Melissa Haasdijk 13,4
Ruben Spithoven 10,42
Sarah Spithoven 13,6
Sietze Verploeg 12,78
Sven Riemers 11,81