Mooie week voor Marc Middelkoop

      Geen reacties op Mooie week voor Marc Middelkoop

Na de afgelopen week zou je kunnen stellen dat Marc na zijn scheenbeenblessure weer op niveau begint te komen/is gekomen. De blessure was natuurlijk bittere pech in het eerste jaar bij de senioren. Het vorige weekend won hij in Wolvega bij de laatste wedstrijd van de baancompetitie de puntenwedstrijd. Het klassement ging naar Luuk ter Haar, voor Marc en Ruurd Dijkstra, Niet de minsten in het skeelerpeloton dus.
Afgelopen weekend was er een Europacupwedstrijd bij de Zuiderburen in Oostende. Bij de livestream zag ik Marc een degelijke puntenwedstrijd rijden, zeker met in achtname van het gegeven dat de 10 km in iets meer dan 14 minuten werd afgelegd, meer dan 40 km/h gemiddeld. In de marathon op de weg reed Marc met nog twee kompanen naar de kopgroep, wat een mooie negende plaat opleverde. Bij de afvalkoers reed hij wederom heel sterk en werd zo maar eventjes vierde (achter de Nieuw-Zeelander Peter Michael, Diogo Marreiros en Patxi Peula), wat een vijfde plaats in het klassement opleverde.
Jammer dat in mei al de selectie voor het EK van komende week is vastgesteld. In deze vorm had Marc daar gewoon bij moeten zitten, maar helaas. Dan maar uitkijken naar de komende winter waarin hij marathons gaat schaatsen voor het team Schaatsinstituut.