Rini van Veen, lid in de Orde van Oranje Nassau.

De verrassing had niet groter kunnen zijn. Ruim een jaar lang je mond houden over mogelijk een koninklijke onderscheiding voor Rini, dat valt niet mee. Maar het is gelukt.

Onder het mom van een videopodcast maken ter gelegenheid van de ontsluiting van de Catherijnesingel in Utrecht, waar Rini tijdens zijn werkzame leven aan heeft bijgedragen, is het gelukt om Rini en Connie op het gewenste tijdstip thuis te laten zijn.

Burgemeester Gerdo van Grootheest had alles meegenomen; heel mooi weer, bloemen, de speech, zijn ambtsketen, goede zin en natuurlijk de onderscheiding.

Hun kinderen en partners, de kleinkinderen en een aantal clubleden hadden zich verzameld in de buurt van Rini’s huis. Zodra de burgemeester in beeld kwam liep de hele groep snel naar de achtertuin van Rini’s huis.

Rini’s verdiensten voor de club zijn niet te onderschatten benadrukte de burgemeester. De oprichting van de vereniging, de aanleg van de skeelerbaan, de opzet van vier grote skeelerroutes over provinciegrenzen heen, de opbouw van de schaatsafdeling voor de jeugd. Zou dit alles ook zijn ontwikkeld als Rini er niet was geweest?

Ook Connie werd bedankt voor haar bijdragen. Alleen met een partner die volledig achter je staat maakt het mogelijk dat Rini heeft kunnen doen wat hij heeft gedaan en nog doet. Een grote bos bloemen voor Connie is dan ook zeer op z’n plaats.

Gefeliciteerd Rini