Rondje Zeeland van 110 km

      Geen reacties op Rondje Zeeland van 110 km

Voor de start vanuit Domburg

Op de Zeelandbrug

Na twee keer Berlijn en een 100 km-tocht ten zuiden van Berlijn (Flaemingskate) vonden onze toerrijders het dit jaar tijd voor een ander decor voor een lange tocht. Al snel kwam Zeeland bovendrijven (ik worstel en …..). Het verschil met de voorgaande tochten was dat er nu geen sprake was van een uitgezette route. Op basis van historische, locale kennis en en aantal voorafgaande verkenningen werd een route van 110 km over de verschillende eilanden uitgestippeld. De start zou op Walcheren liggen, vandaar over Beveland naar de Zeelandbrug en verder over Schouwen naar de Oosterscheldekering en weer terug. En het moet worden gezegd, het was een prima route met op een paar korte verbindingsstukjes na, overal goed asfalt. Zelfs het weer was goed met maar heel weinig wind.
Zoals dat ook op veel andere plaatsen het geval is, zou het netwerk van paden en wegen toeristisch nog veel interessanter kunnen worden gemaakt (fietspad langs de Oosterschelde nu gedeeltelijk met grof split, hebben we dus gemeden) als de wegbeheerders meer met de behoefte van skaters aan vlak en glad asfalt rekening zouden houden. Het kost geen cent meer! Wat dat betreft kan men in Nederland nog wat van de Oosterburen bij Flaemingskate leren.

Door de duinen naar Vlissingen

Het was weer een mooie tocht en een mooi weekend, dat werd afgesloten met een tochtje door de duinen en over de boulevard van Vlissingen. Volgend jaar …. een selectie van de foto’s staat bij de albums.

Liever de trap dan de boulevard afrollen