Skate4daagse voor jong en oud

      Geen reacties op Skate4daagse voor jong en oud

Persbericht

Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge uit Culemborg organiseert een skatevierdaagse voor iedereen die het leuk lijkt om er op skates op uit te trekken. De jeugd kan vanaf 6 september vier dagen lang in een gezellige sfeer op de skeelerbaan 10 (= 5 km) of meer rondjes skaten en stempelen. Volwassenen kunnen al vanaf 1 september alleen of in groepsverband de door de club uitgezette toertochten door het buitengebied skaten.

(jong)Volwassenen
De volwassenen bijten op donderdag 1 september de spits af. Dan vertrekken degenen die in groepsverband willen skaten om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats (kant Prijsseweg) bij winkelcentrum Parijsch. De te skaten afstanden verschillen per avond en liggen tussen de 20 en 25 km. Een helm is verplicht. De tochten worden voor eigen risico en als zelfstandig verkeersdeelnemer gereden. Er dient zelf voor eten en drinken te worden gezorgd. Zonder aandenken zijn er geen kosten aan de vierdaagse verbonden. Voor degenen die de tochten alleen willen rijden, zullen de routes op de website worden gepubliceerd. De routes komen ook als GPX beschikbaar.

Oefenmogelijkheid volwassenen
Op vrijdag 26 augustus is er om 20:00 uur op de skeelerbaan voor de volwassenen nog een extra mogelijkheid om gratis te oefenen en skate-instructie voor de tochten te krijgen.

Jeugd
De jeugd start op dinsdag 6 september met hun vierdaagse op de skeelerbaan op sportpark Ter Weijde. Op de vier achtereenvolgende dagen begint de activiteit om 18:45 en eindigt om 19:45 uur. Op de slotavond gaan we de prestaties natuurlijk vieren en krijgen de kinderen een echte skatevierdaagse-medaille. Ook bij de jeugd zijn een helm en andere beschermingsmiddelen verplicht. Voor de kinderen van de club is de vierdaagse gratis, gastdeelnemers bij de jeugd dragen op het moment van inschrijven € 5 bij in de kosten. Natuurlijk is het de uitdaging om alle vier de dagen te skaten, maar om een goede reden een keertje overslaan maakt de prestatie er zeker niet minder om.

Routes
Voorafgaand worden hier nog de routes gepubliceerd.