Successen bij tweede Jumbo IJscup en Floris die aan marathon ruikt

Archieffoto Saar

Zondagmidag 22 december werd de tweede uit de serie van vier wedstrijden verreden. Van onze club deden Abigayle, Danique, Emma, Floris, Nyah, Rosalie, Ruben, Saar, Sietse en Sven mee. Jeroen zorgde voor de coaching. Ook deze wedstrijd leverde een mooi resultaat op: Abigayle werd 1e bij de massastart over 4 ronden bij de meisjes. Floris revancheerde zich,  na zijn valpartij de vorige keer, met een fraaie 1e plaats in de massastart bij de jongens. Vorige keer verraste Ruben met een toptijd en een clubrecord, nu was de beurt aan Emma. Er gebeuren of wonderen op het Utrechtse ijs of er is iets met de tijdwaarneming. In haar drie 100 meter ritten reed Emma een keer 13,5 sec. Daarmee de snelste tijd van de dag (jongens en meisjes) en uiteraard een nieuw clubrecord bij de meisjes.

Later op de avond ging Floris nog van start in een marathon voor het baankampioenschap van een gecombineerde C3 en C4 wedstrijd over 30 ronden! Goed om te weten dat de C4 de instapcategorie is, waar rondjes met een gemiddelde van ca 41 sec worden gereden. De rondetijden in de C3 zijn gemiddeld 2 sec sneller. Helaas werd Floris al in de eerste ronde aangetikt met een valpartij tot gevolg. Wel toonde hij in het vervolg aan zeker met de C4 mee te kunnen en schaatste toch nog zo’n 18 rondjes voor hij met andere gedubbelde rijders de wedstrijd moest verlaten.

Een week later startte Floris met nog zes andere jongens in een marathon voor het gewestelijk kampioenchap bij de pupillen B over 8 ronden. Een soort mass-start dus. Hij deed het erg goed en wist als vierde te finishen.

Floris aan de start van de pupillenmarathon