Terugblik op de inbreng bij de schaatswedstrijden

Deze winter hebben we m.u.v. enkele jeugdwedstrijden het schaatsen niet op de voet gevolgd. Daarom blikken we nu even terug en zullen zien dat er wel degelijk gepresteerd is.

We beginnen dit overzicht bij de jeugd. De 3 wedstrijden voor de kids van het jeugdschaatsen zijn door ons (vaak al vroeg voor dag en dauw) bijzonder goed bezocht. Voor het derde jaar op een rij zijn we de club met procentueel de grootste opkomst. Maar niet alleen dat. Er werd ook bijzonder goed gepresteerd en bovenal genoten. Een aantal keren werd door onze jongens en meisjes de snelste tijd van de dag geschaatst.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 40f00f55-881d-4072-80bc-bc706d6cdee1-01-1024x683.jpeg
Floris in actie

Ook in Nijmegen zijn we met een leuk enthousiast clubje geen onbekende meer. Een en ander resulteerde uiteindelijk in de deelname van Floris aan het NK marathonschaatsen. Bij de Pupillen b wist hij zich in de finale te schaatsen en haalde daar een fraaie achtste plaats. Floris en ook Jelmer hebben inmiddels aan enkele C-4 marathons in Utrecht meegedaan. Twee mooie negende plaatsen waren het resultaat. Bij de langebaan wedstrijden hebben zij en ook Sietse de nodige PR’s verbroken. kortom er zit muziek in. Het volgend seizoen gaat het clubje wedstrijdschaatsers naar verwachting worden uitgebreid. Benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen, maar eerst een zomer hard trainen om volgende winter goed beslagen ten ijs te komen.

Niels de Kruik maakte als junior deel uit van de C-selectie. Hij gaat als een speer en heeft meerder malen zijn PR’s verbeterd. Niels gaat deze zomer op de skeelers vooral trainen en zet het rijden van wedstrijden op een lager (regionaal) pitje.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is xandra-velzeboer-1024x576.png

Xandra en Michelle Velzeboer hebben alle pijlen op het shorttracken gericht. Zij werden onlangs 1 en 2 bij de junioren op het NK. Xandra heeft met de landelijke selectie meegedraaid en ook al aan verschillenden worldcupwedstrijden deelgenomen. Michelle won op de jeugdolympiade zilver.

Marc Middelkoop

Marc Middelkoop trad toe tot het A-peloton bij het marathonschaatsen. Hij heeft deze winter bijzonder veel pech gehad. In zijn tweede wedstrijd kwam hij ten val en scheurde daarbij een kruisband. Na de revalidatie reed hij op de Weissensee nog naar een mooie 20e plaats bij het open NK. Toen sloeg het noodlot wederom toe. In de alternatieve Elfstedentocht op een cruciaal moment onderuitgetikt en bij de volgende wedstrijden ziek en verzwakt. Marc kijkt uit naar een zomer waarin hij weer lekker kan trainen en zich daarna op het ijs kan revancheren.
Fleur Veen zoekt de balans tussen studie en marathonschaatsen bij de Beloften. Hopelijk zien we Fleur deze zomer bij het skeeleren weer terug aan het front.

Bij de regionale marathons in Utrecht werd het een winter om snel te vergeten. Kris-Ton hield het bij de C2 al snel voor gezien. Jeroen heeft daar een aantal wedstrijden meegedaan, waarvan de laatste zeer verdienstelijk, maar moest ook vanwege fysieke problemen afhaken. Dat laatste gold ook voor Rini in de C3. Nog redelijk wat wedstrijden meegedaan, maar de rem zat er fysiek op.