Veluwetocht

      Geen reacties op Veluwetocht

Zondag 13 juni 2021, 8.45 uur. 

Daar staan ze, de mannen, te popelen om eindelijk weer eens met een grotere ploeg een flinke afstand te gaan skaten. Het aantal trainingskilometers vooraf is bij een aantal veel minder dan gewoonlijk. Blessures spelen bij een enkeling parten en natuurlijk ook gewoon een gebrek aan conditie. Thuiswerken is toch iets anders dan elke dag op de fiets naar je werk, om maar een voorbeeldje te geven.

Aan de omstandigheden zal het niet liggen: het weer is goed, de wegen en paden zijn goed, de stemming is goed en de rugzakjes zijn gevuld. We hebben er zin in! 

Eerst een aantal kilometers samen de route rijden, nog een aantal groepsfoto’s en dan splitst de groep zich. Mannen die ruim 86 km en een groep mannen die rond de 50 km rijden. 

Zonder incidenten, zonder valpartijen of andere vervelende situaties weten de mannen de afstanden te slechten. Maar, ai, die laatste 10 kilometer terug naar Garderen, waarom gaat dat moeilijker dan gedacht? Eenmaal in Garderen wacht de koelte van de schaduw onder de bomen maar vooral de koelte van het heerlijke ijs uit de plaatselijke ijssalon.

Het thuisfront kan tevreden zijn, iedereen weer veilig thuis.

De mannen: Jan, Peter, Richard, Gert-Jan, Ferry, Rini, Alex, Mattijs, Wijnand, Hans, Hans,