Vlog/Blog, vragen en laatste nieuws over onze natuurijsbaan

In deze Vlog informeren wij over de laatste stand van zaken. Voor de allerlaatste actualiteit is het raadzaam om ons ook op Twitter te volgen. Zie de kolom aan de zijkant.

Vrijdag 12 februari
Met natuurijs in uiterwaard en op vijvers en grachten en dooi maandag in het vooruitzicht steken we als liefhebbers van schaatsen geen anderhalve dag werk meer in de baan en geven we de pijp aan Maarten. Veel energie en alleen maar veel ervaring als resultaat, daar hadden we ons aan het begin toch wel iets anders van voorgesteld. Oftewel een ervaring rijker maar een illusie armer.

Donderdag 11 februari
Wat ons betreft gaat deze keer de wet van Murphy op. We hebben ijs, maar door een defecte afsluiter of iets dergelijks is er afgelopen nacht veel water weggelopen en is de ijsdikte gering. daar kunnen we als schaatsers niet veel mee.

Woensdag 10 februari
Vandaag het water op de baan kunnen zetten. Met heel veel inzet is door de vrijwilligers nog heel veel sneeuw verwijderd. Nu de vrieskast open en duimen maar.

Dinsdag 9 februari
Hulp ingeroepen van een oud lid met een goed hart. Vandaag met groot kaliber flinke vorderingen gemaakt. Morgen water erop? Er gloort licht aan het eind van de tunnel.

Maandag 8 februari
Vanavond verwoede pogingen gedaan om sneeuw te verwijderen. Doel, als er maar iets als een rondgang ontstaat. Helaas, de avondklok gaat best al snel, en dit schiet niet op zo.

Zondag 7 februari
We zijn er wel druk mee geweest, maar het is helaas niet gelukt om de sneeuw van de baan te krijgen. Helaas even geen perspectief op ijs.

 

Zaterdag 6 februari
Vandaag de laatste voorbereidingen getroffen. De baan is schoongemaakt, putten leeg geschept, elektra en geluid aangesloten en de poortverlichting aangebracht. Nu maar eens kijken wat de dag van morgen brengt  ******

Vrijdag 5 februari
We treffen alvast een aantal voorbereidingen, maar er gaat nog geen water op de baan. We wachten tot het beloofde pak sneeuw is gevallen en zullen de sneeuw dan eerst moeten verwijderen voor we de pompen aanzetten (maandag?). Doen we dat niet, dan krijgen we een sneeuw brei waarop niet te schaatsen valt.

Maandag 1 februari
De helft van de sfeerverlichting is klaar en als proef opgehangen.