Xandra Velzeboer Europees kampioen shorttrack

Tijdens de Europacup Finale shorttrack, gehouden in Hasselt België bleek Xandra Velzeboer bij de junioren C de sterkste van Europa! Op twee van de drie onderdelen wist zij de andere deelneemsters achter zich te houden.
Voor deze finale zijn de Junioren schaatsers van oost en west Europa gekwalificeerd via twee internationale competities,  in West Europa zijn dat de StarClass series. Door middel van een gedeelde eerste plaats had Xandra zich voor de europacup finale geplaatst. Het officieuze Europees kampioenschap.
Nadat ze de 1500 meter won, maakte Velzeboer het heel spannend door al in de voorrondes van de 500 meter ten val te komen. Daarmee leverde deze afstand geen enkele punt op. Op de 1000 meter haalde ze de finale wel weer, waarna ze na een heel spannende race als eerste finishte,  voor de Slowaakse Petra Rusnakova en de Italiaanse Elisa Confortola. Daarmee behaalde ze ook de punten die nodig waren om de eerste plaats in het klassement terug te veroveren en deze tot de verbeelding sprekende wedstrijd winnend af te sluiten.
In de zomer traint en skeelert Xandra bij Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge. Langzamerhand begint men zich daar af te vragen of het meer is dan een toevallig samenloop dat er binnen enkele jaren al vier van de leden nationaal en in dit geval zelfs Europees kampioen zijn geworden.