Zilver voor Fleur Veen op eerste dag NK inline-skaten

Fleur woont tegenwoordig in Heerenveen en rijdt in het pak van het gewest Friesland

Bij de dames senioren wist Fleur Veen een prachtige tweede plaats te veroveren bij de punten-/afvalkoers. Zo’n beetje halverwege de 50 ronden wist Fleur samen met een college te ontsnappen uit het peloton. Al snel werd het aanklampen, maar dat leverde om de andere ronde toch iedere keer een puntje op. Tegen het einde was alle kruid verschoten en werd ze weer achterhaald door de overgebleven groep. Met haar aller laatste krachten wist Fleur te voorkomen dat ze zou afvallen en zo haar duur verzamelde punten, goed voor een tweede plaats, kwijt zou raken.

Marc hier nog aan de leiding voor latere winnaar Ruurd Dijkstra en Garry Hekman

Marc Middelkoop was bij de mannen-senioren ook goed op weg in het zelfde onderdeel. Op fraaie wijze verzamelde ook hij de nodige punten. Echter het was een erg dynamische wedstrijd en het dichtrijden van een gaatje koste hem uiteindelijk de kop. De peut was op een Marc raakte op achterstand, maar wist wel net als Fleur, te voorkomen dat hij tussentijds als laatste over de streep kwam en daardoor zou afvallen. Uiteindelijk leverde het hem nog een best wel mooie vijfde plaats op, vlak voor sprintfenomeen Garry Hekman.

Op de 1000 meter kwamen Fleur en Marc in de halve finale op identieke wijze niet verder. Beiden eindigden als tweede, maar omdat er in de andere halve finale harder was gereden, gingen die rijders naar de finale.