Zondag 2 september Elfstedentocht op skeelerbaan in Culemborg!!!

Op zondag 2 september gaat bij Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge de Friese vlag in top. Voor de kinderen die op de basisschool zitten, wordt er dan op de skeelerbaan een elfstedentocht op de skates gehouden. Er is koek en zopie, muziek en hopelijk zijn er veel enthousiaste ouders om hun kinderen verbaal naar de finish te ondersteunen en er een sfeervolle happening van te maken. De tocht begint om 15.00 uur, duurt ongeveer een uur, waarbij de kinderen tussendoor kunnen rusten, en inschrijven kan al vanaf 14.30 uur. 

De rayonhoofden die voor de organisatie zorgen, zijn er al klaar voor en de route is goedgekeurd. Het asfalt is overal dik genoeg! Net als bij de echte tocht moet je op een stempelkaart de stempels van alle elf steden verzamelen. Langs en op de baan zijn er dan ook elf stempelposten ingericht. Op de stempel staat niet alleen de naam van de stad, maar ook een mooie afbeelding van het wapen. Ook zijn er net als bij de echte tocht de nodige hindernissen en obstakels te passeren. Er moeten stukjes worden gekluund (lopen op je skates) en onder bruggetjes door worden gereden. Hopelijk zijn tegen de tijd dat de tocht is ook alle ‘wakken’ (gaten) verdwenen en anders moet daar omheen worden gereden. Natuurlijk wordt er onderweg ook wat te eten en te drinken aangereikt, koek en zopie, zo gaat dat in een gastvrije provincie.
Het maakt niet uit of je pas beginner bent of al heel goed kan skaten. Iedereen kan de elf stempels op zijn kaart halen. Je hebt daarvoor een uur de tijd. Na afloop is er natuurlijk nog een prijsuitreiking en krijgt iedereen een leuke herinnering. Indien echt nodig mogen ouders de kinderen op skates begeleiden.
Vanwege de veiligheid is een helm verplicht, een fietshelm is prima. Op de baan zijn maar een beperkt aantal helmen te huur. Verder worden knie, pols- en elleboogbeschermers aangeraden. De skeelerbaan op sportpark Ter Weijde is gelegen aan het eind van de Parklaan.